Kızılay haftası Etkinlikleri

Kızılay haftası Etkinlikleri

Kızılay Haftası Etkinlikleri

07.11.2023 69

 

Her yıl ülkemizde 29 Ekim - 4 Kasım tarihleri arasında ‘’Kızılay Haftası'’nı kutlarız. Bu nedenle okulumuzda Değerleri Eğitimi Kulübümüz tarafından hafta nedeniyle çeşitli etkinlikler yapıldı. Sınıflarda kızılay ile ilgili panolar düzenlendi. Kızılayın çalışmaları hakkında hafta boyunca derslerde öğretmenler öğrencilere bilgiler aktararak Türk Kızılayının çalışmaları ile ilgili görseller izletildi.

Kızılay bir yardım kurumudur. Yardım insancıl bir duygu ve insanları yücelten bir düşüncedir. Bu düşüncenin yaygınlaşması, dünyamızı güzelleştirir. İnsanlar arasında birlik ve beraberlik duygularını geliştirir.

Kızılay Haftası her yıl okullarda Türk Kızılay’ının kuruluş amacı ve insani yardım faaliyetlerine yönelik farkındalık oluşturmak üzere kutlanan etkinliklerden bir tanesidirOkul

Kızılay Haftası'nda, Türk Kızılayı, insani yardım faaliyetlerini ilk olarak öğrencilere daha sonra kamuoyuna anlatarak, farkındalık yaratmayı amaçlamaktadır. 

Kızılay, savaş alanında yaralanan ya da hastalanan askerlere hiçbir ayrım gözetmeksizin yardım etmek arzusundan doğmuştur.

11 Haziran 1868 tarihinde "Osmanlı Yaralı ve Hasta Askerlere Yardım Cemiyeti" adıyla kurulan Kızılay,

1877'de "Osmanlı Hilali Ahmer Cemiyeti",

1923'de "Türkiye Hilali Ahmer Cemiyeti",

1935'te "Türkiye Kızılay Cemiyeti" ve

1947'de "Türkiye Kızılay Derneği" adını almıştır. Kuruluşa "Kızılay" adını Atatürk vermiştir.

Türk Kızılayı genel merkezi ve Türkiye genelindeki tüm şubeleri tarafından çeşitli etkinliklerle kutlanan bu haftada; Türk Kızılay’ının kuruluş amacı ve yürüttüğü insani yardım faaliyetleri özellikle öğrencilere, gençlere ve kamuoyuna anlatılarak, Türk Kızılayı’na ve faaliyetlerine yönelik farkındalık yaratılmaktadır.

07-11-2023